Het was heel erg nat op de Junior Track van  de TT-Assen afgelopen weekend. Zware buien, stormachtige wind en een zeldzame korte opklaring zo nu en dan. Toch waren er ruim 120 kartcoureurs uit alle hoeken van ons land gekomen die zich hadden ingeschreven voor de eerste NXT Wintercup van 2019. Nagenoeg alle bekende kartraceklassen waren aanwezig en de ook inmiddels bekende Nick Fieten ( VKRacing) uit Westerbork was ingeschreven in de Mini Junioren klasse met 2 takt Parilla. Bijzonder was ook de inschrijving,  na 5 jaar afwezigheid op de kartbaan, van Roy Haak als gastrijder bij VKRacing. De bekende autocoureur nam voor het eerst deel in de Senior Nationaal klasse.

De zaterdag werd zoals gebruikelijk als trainingsdag gebruikt door alle deelnemers en waren de wisselende weersomstandigheden weer een hele uitdaging voor monteur en coureur. Nick, verplicht rijdend op slicks, zelfs in de regen, zette prima rondetijden neer. De Junior Track bij het TT-Circuit is tenslotte de thuishaven van de kleine snelle Borker en duurde dan ook niet lang of hij had de pace te pakken en liet gedurende de dag steeds snellere rondetijden noteren met zo nu en dan de snelste rondetijd. Toen het aan het einde van dag zelfs wat droger werd kon Fieten helemaal voluit en verbrak zijn eigen ronderecord.

Ook voor Roy Haak was het even wennen, maar de jarenlange ervaring van Roy kwamen nu goed van pas. Was het de eerste paar ronden nog een beetje aftasten waar de grenzen lagen van de grip, door de dag heen had ie de snelheid al goed te pakken in zijn klasse en kon prima meekomen met de gevestigde garde.

Ondanks het feit dat de zondag begon met zeer harde buien en veel wind, ging de kwalificatie gewoon door. Door de vele spannende acties op en soms naast de kletsnatte baan werd het publiek getrakteerd op spektakel en dwong menig coureur respect af op de manier hoe er gereden werd op de natte baan!

Fieten staat bekend als een echte regenrijder en op de verplichtte slicks hield ie zijn kart goed op de baan. Een prima kwalificatie gevolgd door twee zeer constante races maakten dat hij als derde overall werd afgevlagd en kon er een grote beker mee naar Westerbork. Haak die het hele weekend goed presteerde finishte net naast het podium: hij behaalde een vierde plaats overall in zijn senior klasse. Teamchef Jarno Vennink van VKRacing vertelt: Ondanks de zeer natte en zo nu en dan lastige weersomstandigheden hebben alle rijders prima prestaties geleverd”.  “Van de allerkleinsten tot de seniorrijders, ze hebben gedisciplineerd gereden, geen schades gehad en daarnaast stuk voor stuk prima rondetijden neergezet!” “Hier staat een trotse teambaas” vervolgt Vennink die uitziet naar het nieuwe seizoen 2020 met zijn rijders!