Op vrijdag 15 maart zal Bob de Jong aan zijn tweede volledige rallyseizoen met de Hyundai i20 R5 beginnen. In de Zuiderzeerally, met start en finish in Emmeloord, start De Jong zijn campagne met als ambitieus doel de titel in het Open Nederlands Rally Kampioenschap! Zijn Hyundai i20 in R5 uitvoering is gedurende de winter helemaal klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen, waarbij de motor door Hyundai Motorsport werd voorzien van de laatste updates. Ook het komende seizoen vertrouwt Bob de Jong op de ervaren Belgische navigator Bjorn Degandt om de pace notes te lezen. Met steun van Michelin heeft het Nederlands-Belgische duo ook voor het beste contact met de weg gekozen: de Michelin Pilot Sport competitiebanden moeten voor de nodige grip zorgen.

Na een intensieve testdag op het parcours van Weeze/Niederrhein vlak voor aanvang van het seizoen is Bob de Jong vol vertrouwen: “De testdag was nuttig om weer wat ritme op te doen en om de nieuwe motor te testen. Die gaf mij meteen een goed gevoel. We hebben dank zij het wisselvallige weer (’s ochtends nat en ’s middags droog) ook de Michelin banden kunnen testen, dus we zijn klaar voor een mooi seizoen, waarbij de titel in het ONRK voor ons het belangrijkste doel zal zijn.” De titelstrijd belooft een spannende strijd te worden tussen een aantal jonge R5 rijders, aangevuld met enkele oude rotten!

Voor een impressie van de pre-season test op Niederrhein kijk op https://youtu.be/N3ZxlZQtzvE

Ook komend seizoen weet het team van Bob de Jong zich gesteund door trouwe partners Hyundai, Eurol, Hoevenberg Transport Service, BdJ Imports en Schilt Engineering. Nieuwe verbintenissen ging Bob de Jong Rallying aan met Michelin (banden) en Chapter 3 (coaching consultants). De Hyundai i20 R5 verschijnt dan ook in een door Visual Art verzorgde frisse nieuwe livery aan de start van de Zuiderzeerally.

Ook Bjorn Degandt kijkt uit naar de start van het nieuwe seizoen: “We hebben vorig jaar onze portie tegenslag wel gehad hoop ik, dus dit jaar verwacht ook ik een paar aansprekende resultaten en hopelijk aan het einde van het seizoen de titel. Dat verdient het team ook echt. Aan de minutieuze voorbereidingen zal het niet liggen.”

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Kijk op www.facebook.com/BdJRallying en like de pagina of abonneer je op YouTube op het kanaal van Bob de Jong Rallying.

De Zuiderzeerally start op vrijdag 15 maart om 21:00 uur; er worden die avond 4 klassementsproeven verreden. Zaterdag 16 maart is de herstart om 11:15 uur; na nog eens 14 klassementsproeven rijdt de winnaar van de rally om 22:45 uur over het finishpodium. De Sijperda Zuiderzeerally heeft een totale lengte van 426 km, waarvan166 km op snelheid over de 18 klassementsproeven.

Voor meer informatie over de Sijperda Zuiderzeerally kijk op www.zuiderzeerally.nl.  

Video / foto’s van MikeDeHigh Media