Op 21/22/23 Juni bij de SPA EURO RACE rijden de Zilhouette, Continent, DTC cup met als gastklasse de Porsches van de PCR van de ACNN hun vierde race van het seizoen op het circuit Spa-Franchorchamp. Dit jaarlijkse uitstapje naar de Belgische Ardennen zorgt bij de meeste ACNN coureurs voor extra stuk spanning en motivatie om op dit uitdagende circuit optimaal te presteren.

In de Zilhouette cup is het Jan Berry Drenth die na de laatste race de koppositie in het klassement heeft overgenomen van Bernard Blaak.

Jan Berry Drenth in actie (foto Bert van Dalen)

 

Het was Bernard Blaak , die bij de laatste race op het TT circuit van Assen, twee tactische races reed om de opgelopen erestraf secondes te reduceren. Dit alles om dit weekend de koppositie weer naar zich toe te trekken.

Bernard Blaak voor Jan Berry Drenth (Foto Bert van Dalen)

 

Het punten verschil tussen de koplopers is slechts één enkele punt en de coureur op plaats drie Mark Wieringa heeft twintig punten achterstand op de koploper. Mark heeft de setup van zijn nieuwe Zilhouette voor elkaar en moet zeker in staat worden geacht om zich in de titelstrijd te mengen.

In de Continent cup heeft de regerend kampioen Sjoerd Stiksma inmiddels elf punten voorsprong op de nummer twee, het duo Auke Wiegers en Daniel Meendering.

Sjoerd Stiksma in actie (Foto Bert van Dalen)

 

De strijd in deze cup is zeker ook nog niet gestreden. Het duo Patrick Kroeze en Matthieu Kruger op de derde plaats en de jonge talentvolle coureur Robert Ackermann op de vierde plaats zijn zeker niet kansloos in het kampioenschap.

De Porsches van de PCR complementeren het startveld. Met liefst 35 Porsches staat deze gastklasse garant voor spectaculaire races.

PCR in actie (Foto Bert van Dalen)

Kijk voor meer informatie over de AUTOSPORT COMPETITIE NOORD NEDERLAND op: www.acnn.nl