Na regen komt zonneschijn. Net zoals het op zondag in Zolder, waar afgelopen weekend de Syntix Superprix werd georganiseerd, prachtig zomerweer werd na een wisselvallige start van het weekend, was de race van het Belcar Endurance Championship voor Steve Vanbellingen een breuk met alle pech en frustratie uit het seizoensbegin. De Leuvenaar was onklopbaar in Belcar 4, de categorie voor snelle toerismewagens, samen met zijn Nederlandse teamgenoot Wiebe Wijtzes en de BMW M3 GTR van Comparex Racing by EMG Motorsport.

steve-persbericht-3

Alles viel plots in zijn plooi voor Vanbellingen, die bijzonder veel ellende kende tijdens de eerste twee wedstrijden van het seizoen. “Het was bijna om radeloos van te worden: de meest onwaarschijnlijke zaken liepen plots mis”, doet de Comparex-rijder zijn verhaal. “Ook de meest recente kwalificatiesessie werd een bron van frustratie, aangezien we daar problemen kenden met de ophanging. Het resultaat was dan ook een startplaats in de buik van het peloton. Maar al na één ronde in de race besefte ik waartoe de BMW M3 GTR in staat zou zijn. Ik reed naar de leiding in mijn categorie en zou die ook nooit meer afgeven. Bovendien eindigt de tweede auto van EMG Motorsport in ons kielzog.”

Vanbellingen benadrukt vooral de prestatie van het volledige team, dat zich al het hele seizoen uit de naad heeft gewerkt, op zoek naar die eerste overwinning. “We zijn naar Zolder getrokken met stress na die pechwedstrijden, maar ook met angst dat het opnieuw zou kunnen gebeuren. Zoiets voel je aan een team. Net daarom is het fantastisch om hen te kunnen belonen met deze overwinning. Ik wil ook mijn teamgenoot Wiebe Wijtzes bedanken. Hij heeft het werk perfect geleverd en geen voet verkeerd gezet.”

steve-persbericht-2

Na dit prachtig resultaat is het met veel motivatie uitkijken naar het vervolg van het Belcar-kampioenschap, meteen ook het hoogtepunt van het seizoen: de 24 Uur van Zolder van 19 tot 22 augustus. Maar eerst staat er nog heel wat meer op de kalender. “Ik kan aankondigen dat ik met Milo Racing aan de start zal staan van de 25 Uur VW Fun Cup in Francorchamps, samen met mijn teamgenoot uit de TCR-Benelux, David Dermont, en misschien wel nog een verrassende naam. Daarna gaat opnieuw met Milo Racing en David Dermont naar Zandvoort voor de tweede manche van de TCR Benelux met de Volkswagen Golf, en al een week later sta ik met de BMW aan de start van de 1000 Kilometer van Palanga. Drukke tijden…”

Kalender 2016

9-10 april 2016 – Belcar Circuit Zolder
21-22 mei – TCR Benelux Spa-Francorchamps
11-12 juni 2016 – Belcar Spa-Francorchamps
2-3 juli 2016 – Belcar Ciruit Zolder
9-10 juli – 25 Uur VW Fun Cup Spa-Francorchamps
16-17 juli – TCR Benelux Zandvoort
20-23 juli – 1000 Kilometer van Palanga
20-21 augustus 2016 – 24 Hours of Zolder /TCR Benelux
24-25 september – TCR Benelux Colmarberg
8-9 oktober 2016 – Belcar Circuit Zolder
22-23 oktober – TCR Benelux Assen
29-30 oktober – TCR Benelux Mettet
6-8 november – BRC Condroz Rally

Partners Comparex Racing by EMG Motorsport:

Comparex, GRL, EBB, Lunatec, Syus Capital en Head office