Het Automotive Academy Rallyteam heeft net naast de eindzege gegrepen tijdens de Vechtdal shortrally rondom Hardenberg. Met maar een achterstand van 4,4 seconden op de winnaar van de wedstrijd, worden rijder Ruurd Ochse en navigator Fred Roelfsema nipt tweede op de spectaculaire klassementsproeven in de Duitse grensstreek. Door dit prima resultaat scoort het team uit Zeewolde weer belangrijke punten met hun Honda Civic R3 voor het Nederlands shortrally kampioenschap.

Zaterdag 18 juni ging het Automotive Academy Rallyteam omstreeks 13:15 uur van start voor hun tweede wedstrijd van het seizoen. Met zes landelijke klassementsproeven en wisselende en moeilijk voorspelbare weersomstandigheden, beloofde het van tevoren al een spannende strijd te worden op de rallypaden van Hardenberg. En dat het spannend zou worden, werd al meteen bevestigd tijdens de eerste klassementsproef, want aan de finish van die proef eindigde de eerste vier rijders binnen een verschil van 2,8 seconden. Na twee klassementsproeven zat de top vier in de tussenstand zelfs binnen 1,3 seconden van elkaar, met Ochse en Roelfsema op een vierde positie. Dat een klein foutje beslissend kon zijn voor de einduitslag werd duidelijk op de derde klassementsproef, waar de Honda rallyauto door een remfoutje enkele seconden verloor op de concurrentie.

SONY DSC

Na de servicetijd op de helft van de wedstrijd is het Automotive Academy Rallyteam aan een inhaalrace begonnen en is in de slotfase van de wedstrijd oppermachtig door op twee klassementsproeven de snelste tijd te rijden. Op de vierde klassementsproef reden Ochse en Roelfsema zelfs ruim 10 seconden van de concurrentie weg. Uiteindelijk mochten zij aan het begin van de avond als tweede het finishpodium betreden met hun Honda Civic R3 rallyauto. Met een aantal mooie bekers en belangrijke kampioenschapspunten rijker, kijkt het team relatief tevreden terug op deze spectaculaire twaalfde editie van de Vechtdal (short)rally.

Voor het Automotive Academy Rallyteam staat nu een lange zomerstop in de planning. De eerstvolgende wedstrijd wordt op 17 september verreden op de rallypaden rondom Hellendoorn. De wedstrijd in Hellendoorn maakt deel uit van de nog drie resterende wedstrijden van het kampioenschap.

 Tekst en foto: Frans-Jaap Moree