Morris Schuring is opgenomen in de rijderspoule van de KNAF Academy. Het programma verenigt de grootste talenten van de Nederlandse autosport- en kartingbond. De vijftienjarige coureur verdiende zijn selectie na een uitermate succesvol debuut in de autosport. Morris werd afgelopen jaar knap tweede in de Porsche Carrera Cup Benelux.

 

 

“Ik ben er heel erg blij mee. Voor mij is voelt het als erkenning van waar ik mee bezig ben”, aldus Morris tegenover RaceXpress.nl, die de jongste autocoureur is die in het programma is opgenomen. “Dat ik bij deze groep talenten kom, maakt me alleen maar sterker. De erkenning die ik hiermee krijg, maakt me blij.”

De KNAF Academy voorziet erin de beste jonge coureurs van Nederlander te begeleiden op hun weg naar de top van de autosport. Voor Morris kwam de selectie enigszins als een verrassing. “Ik hoorde het woensdagochtend pas. Het was een geweldige verrassing.”

 

 

Zijn selectie betekent dat Morris komend seizoen door de bond wordt ondersteund bij zijn raceactiviteiten. Hij hoort binnenkort wat het programma precies inhoudt. “Ik weet sowieso al dat ik regelmatig met de andere talenten in het programma zal samenkomen en dat we dan verschillende activiteiten zullen ondernemen. Ook weet ik dat er per rijder wordt gekeken naar waar de ontwikkelbehoeften liggen.”

Hoe zijn programma er voor komend seizoen uitziet, kan Morris nog niet precies zeggen. Hij zal sowieso weer in een Porsche-kampioenschap gaan rijden. Hiet ziet er goed uit, naar we zijn nog met de laatste details bezig. Wat al vaststaat is dat hij met ingang van dit jaar niet terugkeert in de kart. “Het plan was sowieso dat 2020 het laatste seizoen was. De Rotax Max International Trophy in Portimão van afgelopen november was mijn laatste race. Het zal vast weleens gebeuren dat ik weer ga in een kart stap, maar dan is het echt alleen voor de lol.”

 

 

Wanneer hij weer voor het eerst een race heeft is dus nog even onduidelijk. Natuurlijk omdat de laatste zaken nog rond moeten komen, maar vooral ook vanwege corona. “Het is afwachten of de kalenders die nu gepubliceerd zijn ook daadwerkelijk kunnen doorgaan. We hebben in de keuzes ook echt gekeken naar de waarschijnlijkheid van het doorgaan van de verschillende kampioenschappen. Ik probeer me nu ondertussen zoveel mogelijk te verbeteren op de manieren waarop dat kan. Dat betekent heel veel sporten. Ik heb thuis best veel mogelijkheden om fit te blijven.”

Verder doet Morris veel simulatorwerk. “En laatst heb ik voor Team Redline Porsche 24 een 24uurs-race gereden met Max van Splunteren, Daan van Kuijk en Jesse Kuijk. Zij reden afgelopen jaar ook bij GP Elite. Ik heb heel weinig geslapen, vier uurtjes of zo, maar het was heel leuk.”

“Ik heb op een gegeven moment een quadruple stint gereden, bijna 4 uur achter elkaar. Het ging echt heel goed. Ik heb ook gemerkt dat je op dezelfde manier naar zo’n race toeleeft als in het echt. Het is ook weer een ervaring erbij. Erg leuk. Het element verkeer maakt zo’n race erg leuk, vind ik. Het houd je ook scherp. Ik heb er veel van geleerd.”

fotocredit: Porsche Carrera Cup