Vandaag stond de mega-etappe van Al Qaisumah naar Rihad gepland. De coureurs moesten een proef van maar liefst 465 kilometer afleggen en dat deden zij met wisselend resultaat.

 

 

Met startnummer 350 hadden Hans Weijs (driver) en Tim Rietveld (Co-Driver) een superdag. Ondanks twee lekke banden, noemde Tim het toch een “dikke” dag. Ze hebben volop genoten van de uitdagende route met superhoge duinen, grote vlaktes met stenen en deeltrajecten waar het echt mega-moeilijk was om te navigeren. Daarnaast waren er nog talloze zogenaamde wadi’s (waterafvoergeulen), met veel modder en grote stenen; erg mooi maar enorm moeilijk om doorheen te racen. Van het fluorgeel van hun Arcane Racing auto was vanwege de modder weinig meer te zien, maar dat mocht de pret niet drukken. Hans en Tim boekten namelijk met een superknappe 8e plaats in de dagklassement en daar mogen ze erg trots op zijn. Door deze prestatie stegen ze in het algemeen klassement naar de 21e plaats.

Door technische tegenslag waren Michiel Becx en Edwin Kuijpers op het moment van schrijven nog volop aan het racen. De verwachting is dat ze pas na middernacht aan zullen komen in het bivak.

Morgen is er weer een nieuwe dag en dan rijden we rondom Rihad een proef van 395 kilometer. Het eerste deel bestaat uit snelle paden met scherpe stenen dus de auto’s en coureurs krijgen het dan flink te verduren. Het laatste deel bestaat uit verraderlijke duinen. Veel succes weer, mannen.