De kersverse Spaanse F4-kampioen Amaury Cordeel heeft bij MP Motorsport getekend voor een seizoen in de Eurocup Formule Renault. De 16-jarige Belg blijft bij het Nederlandse team voor zijn promotie naar Formule Renault-niveau: in de Formule 4 reed hij in 2018 ook met MP.

Cordeel doet de stap omhoog naar Formule Renault na een druk seizoen in de Formule 4. Daarin combineerde hij met MP Motorsport het Spaanse en het SMP-kampioenschap. Ook nam hij deel aan diverse ronden van de Duitse en Italiaanse kampioenschappen. Zijn Spaanse seizoen was het meest succesvol: op weg naar de titel liet Cordeel vier overwinningen, 12 podiumplaatsen, drie poles en negen snelste ronden noteren.

De Belg voegt nu zich bij tweedejaars Victor Martins en Lorenzo Colombo om daarmee opnieuw een sterke bezetting voor MP Motorsport te creëren. MP Motorsport kwam in 2018 met Christian Lundgaard zeer dicht bij de rijderstitel.“Ik ben blij dat ik bij MP blijf voor mijn promotie naar de Formule Renault”, aldus Cordeel. “Het zal het bekende element zijn in een seizoen waarin alles anders wordt voor mij – een stap hoger op de formuleladder en dan ook nog met een compleet nieuwe auto. MP heeft gelukkig veel successen geboekt in de Eurocup, dus ik hoop dat ik samen met Victor en Lorenzo daar in 2019 mijn aandeel in kan leveren.”

“Het is goed nieuws dat Amaury zijn stap omhoog samen met ons zet”, aldus Sander Dorsman, teammanager bij MP Motorsport. “We hebben afgelopen jaar goed samengewerkt. Ik ben ervan overtuigd dat we op dat fundament kunnen voortbouwen en zo een sterk debuutseizoen voor Amaury in de Formule Renault kunnen realiseren.”

De 16-jarige coureur uit Elversele in de buurt van Antwerpen koos de vorige winter voor MP na zijn eerste autosportjaar in het Franse Formule 4-kampioenschap.