Afgelopen zondag werd het 45e rallycross seizoen op het Eurocircuit afgetrapt met de eerste NK wedstrijd van dit jaar.
De verrassend zonnige omstandigheden zorgden er voor dat er voor zowel de coureurs als het publiek genoeg te genieten viel op het Eurocircuit. Met meer dan 80 inschrijvingen werd het een goed gevulde dag met veel Rallycross actie. Er waren namelijk niet alleen punten te verdienen voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross, maar ook voor de nieuwe BelNed Cup.

1

Het was een spannende dag voor de deelnemers in de Super1600 klasse. Peter Vingerhoets keerde terug in deze klasse en liet tijdens de manches zien snel te zijn. De finale werd van het begin tot het eind spannend gehouden door Davy van den Branden, Thijs Heezen en Peter Vingerhoets. Van den Branden ging er uiteindelijk vandoor met de winst, gevolgd door Vingerhoets en Heezen.

Het doorstromen van de RST Junior Cup naar bijvoorbeeld de Supertouringcars – klasse blijkt een goede zet te zijn voor coureurs. Claudia Smits en Mandy Kasse hebben dat dit weekend bewezen met een mooie tweede en derde plaats. Peter van de Wege liet, evenals vorig seizoen, zien snel te zijn en pakte de eerste plaats. Het was voor Danny de Beuckelaer onmogelijk zijn opgebouwde voorsprong te behouden omdat hij twee keer moest jokeren vanwege zijn valse start.

De strijd die verwacht werd tussen Steve Volders, Kristof Bex en Bert Bosmans werd waargemaakt in de Supertouringcars + klasse. Het lukte Volders in de finale niet om Bosmans voor te blijven in de eerste bocht, maar hij kon al snel de leiding overnemen. Uiteindelijk wist Volders dan ook voor Bosmans en Bex te eindigen.

De strijd in de Supercars ging tussen Jos Jansen en Johnny Verkuringen. Uiteindelijk was het Jos Jansen die de finish als eerste bereikte. Voor Wil Teurlings was het in de finale snel voorbij omdat hij moest opgeven met technische problemen.

Jordi van Weert liet zien oppermachtig te zijn in de RST Junior Cup. Hij wist alle manches en vervolgens de finale te winnen. Pim Garvelink en Robbe van den Brandt volgden hem op de tweede en derde plaats.

In de Formula Rallycross Sprinter en Superklasse en Formula Rallycross Sprintcar klasse
was het de hele dag spannend. Veel coureurs waren aan elkaar gewaagd waardoor er leuke duels ontstonden en het nooit zeker was wie er met de winst naar huis zou gaan. Uiteindelijk was
Sander Derikx in de Sprinter en Superklasse de allersnelste, terwijl Hans Vrackx dit in de Sprintcar klasse was.

In de 2CV Cross was Bert Theunisse de snelste man, gevolgd door Lieke Timmers en Peter de Heus.

12

De volgende wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross en de BelNed Cup is op zondag 8 mei.

Het circuit is op 8 mei geopend vanaf 08.00 uur. De wedstrijden beginnen om ± 11.30 uur. De toegang voor kids tot 12 jaar is (onder begeleiding) 5 euro, voor volwassenen kost een bezoek aan het Eurocircuit 15 euro.

Agenda 2016

8 mei 2e wedstrijd voor het NK Rallycross
12 juni 3e wedstrijd voor het NK Rallycross
10 juli 4e wedstrijd voor het NK Rallycross
14 augustus 5e ronde van Rallycross Challenge Europe
30 oktober RTL GP Dakar Pre-proloog