Met volgepakte tribunes en 47 auto’s op de baan was de traditionele Gamma Racing Day op TT Circuit Assen voor de deelnemers aan Supercar Challenge weer een prachtige ervaring. In elke divisie andere winnaars van de twee races en dat toont maar weer eens aan dat de concurrentie groot is en elke rijder tot het uiterste moet gaan om de zege te pakken.

 

 

 

In de GT divisie verdeelden Max Weering en Cor Euser de overwinningen. Waar vaak de Porsches overheersen waren het dit keer de Lamborghini Super Trofeo van Weering en de fraaie Marc II V8 van Euser die op in de races als eerste over de finish reden.

In de Supersport 1 wisten klassementsleiders Dennis de Borst en Stan van Oord niet naar het podium te rijden, de zeges waren nu voor de equipes Ted van Vliet en Bert van der Zweerde in race 1 en Thijmen Nabuurs en Lorenzo van Riet in de tweede race.

 

 

In Supersport 2 was de equipe van Bart en Joop Arendsen de verrassende winnaar van de eerste race. In de tweede race stelden de jonge klassementsleiders Maxime Oosten en Milan Teekens orde op zaken, na een start vanuit de pitstraat wisten ze toch naar de hoogste trede van het podium te rijden.

Ook in de Sportklasse een verrassende winnaar van de eerste race, Priscilla Speelman zag de leidende Henk Tappel uitvallen en stuurde haar Clio als eerste over de finish. In de tweede race nam Tappel revanche met een overwinning, waarmee hij zijn illustere serie van zeges en uitvalbeurten weer een vervolg gaf en de score brengt op vijf zeges en even zoveel uitvalbeurten.
De waterstof aangedreven Forze VIII haalde in de eerste race de finish niet, maar het enthousiaste studenten team kon na de tweede race wel feest vieren, want de roze bolide kwam als tweede over de finish en dat werd met luid gejuich ontvangen.

 

 


Alles wat er in de verschillende divisies is gebeurd tijdens de Gamma Racing Day 2019 is te lezen via onderstaande links.

Verslag race 1 Gamma Racing Day

Uitslag race 1

Verslag race 2 Gamma Racing Day

Uitslag race 2

De volgende races in de Supercar Challenge powered by Hankook zijn op 4 en 5 oktober op Spa-Francorchamps tijdens de TCR 500.

Een uitgebreid filmverslag van de races van de Supercar Challenge tijdens de Gamma Racing Day wordt uitgezonden op RTL7.
Op zondag 25 augustus is de eerste uitzending van 14.00 tot 15.00 uur. Zaterdag 31 augustus is de herhaling te zien, eveneens van 14.00 tot 15.00 uur.

Meer informatie: info@supercarchallenge.nl