Het ADAC GT Masters-weekeinde is niet meer weg te denken op Circuit Zandvoort. Ook dit jaar is het sterke ‘super sportscar’-kampioenschap te gast op het circuit in de duinen, ditmaal van 9 tot en met 11 augustus. Liefhebbers kunnen zich verheugen op een weekeinde vol spektakel met GT’s, formulewagens en cup-auto’s. En dat zelfs met gratis toegang, want E-Tickets voor de buitenring zijn kosteloos te downloaden via de website www.circuitzandvoort.nl. Ook informatie over tribune- en paddockkaarten is hier te vinden.

 

 

ADAC GT Masters heeft zich ontwikkeld tot de toonaangevende nationale GT-raceserie in Europa. Dat blijkt ook wel uit het internationale deelnemersveld, waarin rijders uit meer dan 10 landen in actie komen! Een blik op de inschrijflijst doet de harten van autoliefhebbers sneller kloppen, want met de Audi R8, Chevrolet Corvette C7, BMW M6, Lamborghini Huracan, Mercedes-AMG, Ferrari 488, Porsche GT3 en Aston Martin Vantage zijn er heel wat tot de verbeelding sprekende sportwagens vertegenwoordigd. Tijdens elk raceweekeinde heeft de ADAC GT Masters twee vrije trainingen en zowel op zaterdag als op zondag in de middag elk een race van één uur inclusief verplichte pitstop met rijderswissel. Op beide wedstrijddagen is er in de vroege ochtend een kwalificatie met de brullende supercars voor het bepalen van de posities op de start grid. Met Jeroen Bleekemolen, Indy Dontje en Kelvin Snoeks staan er drie Nederlanders aan de start in het competitieve ADAC GT Masters veld.

Toerwagenracen op zijn best

De ADAC TCR Germany komt met een sterk startveld van rond de 18 auto’s naar Zandvoort. De TCR-toerwagenklasse is een van de grote succesverhalen in de autosport van de afgelopen jaren en net als de ADAC GT Masters kan ook de ADAC TCR Germany rekenen op een internationaal deelnemersveld. Ook voor de ADAC TCR Germany zijn er twee races, één op zaterdag en één op zondag, waarbij Maurits Zandberg hoopt op een succesvol weekend op zijn thuiscircuit.

 

 

Formulewagen-talenten in actie

Tijdens het weekend komen ook jonge eenzitter-talenten aan de start in de ADAC Formule 4. Er wordt gereden met identieke Tatuus-chassis, aangedreven door een 160 pk sterke 1,4-liter-turbomotor van het merk Abarth. Ook het Nederlandse Van Amersfoort Racing maakt zijn opwachting met in totaal vier auto’s. De ADAC Formule 4 heeft tijdens dit raceweekeinde twee wedstrijden op het programma.

 

 

 

Zandvoort-debuut voor ADAC GT4 Germany

Nieuw tijdens het ADAC GT Masters weekend is de ADAC GT4 Germany. De serie beleeft een sterk debuutjaar en voor de manches op Zandvoort staan maar liefst 25 indrukwekkende GT4 bolides ingeschreven. De strijdwapens zijn o.a. de BMW M4 GT4, Mercedes-AMG GT4, Porsche Cayman GT4, KTM X-Bow en McLaren 570S GT4. De twee races kennen elk een lengte van 60 minuten, inclusief een verplichte pitstop met rijderswissel.

 

 

 

Snelste merkencup van Duitsland

De Porsche Carrera Cup Deutschland, die bekend staat als de snelste merkencup van Duitsland, is eveneens van de partij tijdens het ADAC GT Masters weekend. Stevige wedstrijden met gelijkwaardig materiaal kenmerkt deze felle competitie met de stijlvolle Porsches. Het dertig auto’s tellende veld heeft zowel op zaterdag als zondag een sprintrace op het programma. Jaap van Lagen en Larry ten Voorde verdedigen de Nederlandse eer in deze cup.

 

 

 

Gratis E-Tickets

De toegang tot het buitengebied is tijdens het ADAC GT Masters-weekeinde gratis met een toegangskaart die te downloaden is via https://www.circuitzandvoort.nl/adac-tickets. In de online-voorverkoop zijn via dezelfde website zijn ook dagkaarten (25 Euro) of weekeindkaarten (35 Euro) te verkrijgen, die naast een tribuneplaats ook toegang bieden tot de paddock en deelname aan de exclusieve ‘pitwalk’ mogelijk maken. Ook zijn er nog kaarten verkrijgbaar aan de dagkassa’s. Het prijsoverzicht is te vinden op: www.circuitzandvoort.nl/adac.

 

Proef op Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort is, met het restaurant Bernie’s Bar & Kitchen, ook de ideale locatie voor een lunch, diner of een lekker drankje met fingerfood. Bernie’s Bar & Kitchen biedt daarbij ook nog eens een speciaal uitzicht op de pitstraat. Het restaurant is tijdens het ADAC GT Masters weekend open op zaterdag en zondag voor alle bezoekers met een paddock-kaart!