Het 20ste jubileum optreden van de Supercar Challenge powered by Hankook tijdens het Racing Day-programma is opnieuw met open armen door het publiek ontvangen. De volle hoofdtribune zag Max Aschoff in zijn imposante Ginetta Nissan G58 in beide races als eerste finishen. In de andere divisies waren de winnaars van de races minder voorspelbaar en werd er flinke strijd geleverd. Uiteindelijk kan gezegd worden dat de coureurs én de 75.000 toeschouwers tijdens Jack’s Racing Day 2022 de grote winnaars zijn.

Prototypes
Waar Thomas Piessens op Spa in zijn Norma M20FC de eerste race op zijn naam wist te schrijven, nog voor de LMP3 van Aschoff, maakte hij op TT Circuit Assen geen kans op de overwinning. Aschoff won beide races, maar hij kreeg de zeges zeker niet cadeau. Hij moest flink knokken met de Norma M30 LMP3 van het echtpaar Gary Hauser en Lea Mauer. In de eerste race kwamen zij als tweede over de finish, in de tweede race reed Hauser lange tijd op kop, maar haalden ze de finish helaas niet. Piessens reed de eerste race alleen en werd derde, in de tweede race werd hij samen met Sam Dejonghe tweede.

GT
Mex Jansen reed dit weekend voor het eerst in de krachtige BMW M6 GT3 en dat deed hij voortreffelijk. Alsof hij nooit anders gedaan heeft won hij zelfs de eerste race. In de tweede race lag een goed resultaat in het verschiet, maar viel hij kort voor het einde van de race uit. Bart Arendsen kwam in zijn M6 de eerste race weliswaar als eerste over de finish, maar een straf zette hem drie posities terug. De tweede race nam de leider in het GT-klassement revanche met een klinkende overwinning.

Supersport 1
Tony Vijfschaft bekroonde in de Cupra TCR zijn eerste optreden in de Supercar Challenge van dit seizoen met een dubbelzege in Supersport 1. Dennis de Borst en Oscar Gräper moesten zich in beide races tevreden stellen met de tweede podiumplaats.

Supersport 2
De nieuwe equipe Tim de Borle-Esteban Muth bleek in de Ligier JS2 een gouden combinatie. Zij wonnen de eerste race en kwamen in de tweede race als derde over de finish. Laurens de Wit werd zaterdag tweede, maar won de tweede race wel voor Joop Arendsen.

Sport
De Zilhouette-coureurs zijn op TT Circuit Assen duidelijk in hun element. In de eerste race was het gehele podium hun deel, met Mark Jobst op de hoogste trede, John den Hollander als tweede en Bernard Blaak als derde. In de tweede race won Blaak en werd de equipe Marcel van der Lyke-Pieter de Jong tweede. Axel Jansen doorbrak in zijn BMW M2 40 op de derde positie de Zilhouette hegemonie.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl