Aanstaande zondag wordt op het Eurocircuit in Valkenswaard de vierde wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap rallycross verreden.

Het beloofd een dag te worden met veel rallycross op het Eurocircuit. Met zo’n 80 inschrijvingen zullen de deelnemers voor veel actie zorgen, zeker nu er nog maar twee wedstrijden op het Eurocircuit te gaan zijn dit seizoen. Punten scoren in het Nederlands Kampioenschap is dan ook het doel, waarbij er ook punten te verdienen zijn voor de BelNed Cup.

Naast de deelnemers aan het NK zijn ook de vrienden van de Britse Minicross weer van de partij. Dit jaar voor de 26e keer en net als voorgaande jaren zullen ze tijdens de wedstrijd in juli laten zien hoe goed je met een Mini Cooper kunt racen op het Eurocircuit.

 

 

Op dit moment delen Davy van den Branden en Joel Strackx de eerste plaats in de Super1600 klasse. Aanstaande zondag zal uit gaan wijzen wie er bovenaan komt te staan in de tussenstand. Marcel Snoeijers zal proberen zijn 1e plaats in de tussenstand weer terug te veroveren na de pech tijdens vorige wedstrijd. Dennis van Rijn heeft de vorige wedstrijd laten zien zijn auto weer te kunnen vertrouwen dus wellicht kan hij voor een verrassing zorgen.

Met drie overwinningen op het Eurocircuit dit seizoen staat Kristof Bex er goed voor in de Supertouringcars + klasse. Met Bert Bosmans op enige afstand heeft Bex zondag vrij spel om zijn voorsprong uit te bouwen. Stéphanie van Lingen heeft goede kansen om als eerste dame dit seizoen de top 3 binnen te komen.

Steve Volders zal na een wedstrijd afwezigheid weer terugkeren in de Supertouringcars – klasse op het Eurocircuit. Volders staat nog één punt voor op Ron Snoeck wie laat zien zijn weg goed te weten op het Eurocircuit. Het beloven spannende races te worden waar veel kanshebbers voor de overwinning zullen zijn. Zo wist Mandy Kasse de overwinning in juni mee naar huis te nemen en zal ze gebrand zijn op meer.

 

 

René van Roy is Johan Versluys nipt gepasseerd in de tussenstand in de FRC Sprinters en Superklasse, waardoor het aanstaande zondag ook in deze klasse spannend zal worden. Guy Rys en Martyn Ferket delen de derde plaats dus ook voor hun spant het er om wie er na dit weekend nog in de top 3 staat.

Christiaan Spelmans en Josh van de Steeg hebben tot nu toe erg constant gepresteerd in de FRC Sprintcars klasse. Met Spelmans drie keer een overwinning en van de Steeg drie keer een derde plaats, lijken de eerste twee podiumplaatsen voor 9 juli vergeven. Wie zal zich bij deze twee coureurs voegen? Dimitri Storme wist de laatste wedstrijd te winnen, maar Dirk Garvelink staat voorlopig nog op een derde plaats.

Met de afwezigheid van Filip Wojtowicz in de Ford RST Junior Cup is er een kans voor Jordi van Weert op de eerste plaats in de tussenstand te pakken. Jari van Hoof kan zijn derde positie verstevigen, terwijl nieuwkomer Maarten van de Wetering zich tijdens deze wedstrijd zal gaan bewijzen.

 

 

Ontbijten op het Eurocircuit
Lekker wakker worden op zondagochtend met een stevig ontbijt? Tussen 08.00 en 10.30 uur wordt er ontbijt geserveerd in de Pitstop kantine. Voor slechts €6,50 kan er genoten worden van een heerlijke uitsmijter om de dag goed mee te beginnen!

Agenda 2017

3e wedstrijd voor het NK Rallycross
9 juli 4e wedstrijd voor het NK Rallycross
19/20 augustus 5e wedstrijd voor het NK Rallycross