Op zondag 23 juni staat alweer de laatste wedstrijd ovalracing voor het zomerreces in Ter Apel gepland. Na deze vierde serie autoraces meetellend voor het Internationale Nederlandskampioenschap Ovalracing in Ter Apel krijgen coureurs ruim de tijd maanden de tijd zich voor te bereiden op het steeds groter wordende Speedweekend. Dit tweedaagse evenement zal ook dit seizoen een verdere groei doormaken en hoogstwaarschijnlijk voor nog meer internationale deelname in meerdere klasses gaan zorgen. Naast de strijd om de punten voor het Nederlandskampioenschap gaan de coureurs in de SuperRods komende zondag strijden om de Gouden Helm Trofee. Voor de Bangerstox staat de laatste ronde voor hun clubkampioenschap op het programma, met zo’n vijftig deelnemers in deze contactklasse is spektakel gegarandeerd.

 

 

Junioren

De junioren vanaf 12 jaar zorgen tot nu toe voor een zeer spannende strijd om de Nederlandse titel. Jana Kuper uit Rütenbrock is na drie wedstrijddagen van de eerste naar de derde plaats in de tussenstand gezakt, maar haar achterstand is minimaal. De uit Boxmeer afkomstige Wout Hoffmans gaat momenteel aan de leiding. Hij heeft na drie wedstrijddagen slechts één puntje meer gescoord dan Thijs Methorst uit het Friese Parrega. De uit Ommen afkomstige Jorden Vowinkel heeft zich dankzij zijn tweede plaats tijdens de Hemelvaartsdag races enigsinds teruggeknokt, al zal hij nog zo’n twintig punten moeten weten goed te maken om aanspraak te maken op een podiumplek bij de junioren. Naast de strijd om de titel zagen we de voorgaande wedstrijd ook weer twee nieuwelingen het deelnemersveld aanvullen, zo stonden de jonge Duitse coureurs Nico Storb en Fabian Louppen voor het eerst aan de start.

 

Rookie Rods
Er stonden de afgelopen races maar liefst vijftien deelnemers aan de start in de Rookie Rods, de instapklasse binnen het ovalracen die steeds meer aan populariteit weet te winnen. Met drie keer een derde plaats in de heats wist Sander van der Heijden uit Nuland de dagzege binnen te halen. Hij kon zo zijn voorsprong op Niek van den Akker in de tussenstand van het Nederlandskampioenschap uit breiden tot 7 punten. Tim Tiben uit Rütenbrock heeft de derde positie stevig in handen voor Damon Schulte uit Ter Apel. Mike Wempe uit het Noord Hollandse Spaarndam heeft met een wedstrijd minder gereden toch een zeer verdienstelijke vijfde positie in handen.

 

 

SuperRods

Bij de SuperRods staan er twee kwalificatie heats en de Gouden Helm finale op het programma tijdens de vierde serie ovalraces van dit seizoen. De broers Kevin & Jeffrey Zwiep met de groene VW Golf diesel zijn momenteel het te kloppen team. Op een tweede positie is het Andre de Boer uit Schoonoord, hij heeft tevens de leiding in handen, in de divisie Sportklasse. Met zijn BMW 325i heeft  Iwan Heins de derde positie in handen, al zit Haci Odemis uit Leeuwarden hem op de hielen. Het verschil tussen beide is slechts één puntje. De uit Joure afkomstige Edward Jan Walsma bezit momenteel de vijfde positie in het tussenklassement, na een slechte seizoensstart wist hij de achterstand de laatste wedstrijd flink te verkleinen. Toen was hij met zijn prachtige VW Polo achter equipe Zwiep de tweede positie in het dagklassement te grijpen.

2litre Hotrod

Na de introductie van deze uit Engeland afkomstige klasse in 2014, is deze klasse maar blijven groeien qua aantal deelnemers. En nu het nieuws ons heeft bereikt dat er een aantal nieuwe bolides in Engeland zijn aangekocht, er coureurs comebacks gaan maken en jeugdige coureurs op korte termijn in gaan stappen ziet de toekomst voor deze klasse nog zonniger uit. Daar komt nog eens bij dat de klasse momenteel ook in de thuisbasis, Engeland, enorm in trek is. Zo zouden er tijdens het Ter Apeler raceweekend begin september zo maar eens een record aantal 2.0 Hotrods op de startgrid kunnen staan. Helmut Laumen gaat in het kampioenschap van de NNO nog altijd aan de leiding, Manfred Baer volgt op zeven punten en Marius Bert heeft een achterstand van acht punten op de leider in het klassement. De uit Tilburg afkomstige Rik van der Linden staat op de vierde positie in de tussenstand van het Nederlandskampioenschap. In het algehele kampioenschap over meerdere circuits , de National Points series, gaat vd Linden aan de leiding. Hij is tevens één van de zeven coureurs die de NNO zal vertegenwoordigen, begin juli, tijdens het WereldKampioenschap 2.0 Hotrod in het engelse Ipswich, het grootste ovalracing evenement van onze engelse samenwerkingspartner, Spedeworth Motorsports.

 

National Hotrods

De races van de National Hotrods waren weer als vanouds spannend en spectaculair tijdens de afgelopen races op Hemelvaartsdag. De strijd zoals het publiek het wil zien was in elke race aanwezig. Jeffrey Roeffen uit het Limburgse Grubbenvorst, maakte tijdens zijn debuut in Ter Apel indruk door elke race lang aan de leiding te liggen. Met wat meer meters op het circuit in Ter Apel is hij zeker een geduchte concurrent. Mark Teuben uit Ter Apel maakte een sterke indruk tijdens de races in mei, hij was volop in de aanval, pakte de winst in heat 2 en wist op een tweede positie in het dagklassement te finishen. In de tussenstand om het Nederlandskampioenschap heeft Mark Teuben uit Ter Apel de leiding in handen. Maar op slechts vier punten achterstand weet regerend kampioen, Reimon Bos uit Noord Sleen te volgen. De derde positie is in handen van Johan Sanders uit Ter Apel, hij heeft een achterstand van zestien punten op Bos. Minimale verschillen dus, dat belooft nog een spannend seizoen te worden.

 

Tevens komen de Standaardklasse 2000, BMW Cup en de altijd spectaculaire Bangerstox aan de start in het autosportstadion de Polderputten in Ter Apel. De races zullen aanstaande zondag om 12.00 uur van start gaan!

Wedstrijddata Int. Nederlands Kampioenschap Ovalracing 2019

zondag 23 juni
Ronde 4 ; Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2019 + Bangerstox
+ Gouden Helm Trofee SuperRods

zaterdag 31 augustus & zondag 1 september

Ronde 5; Speedweekend Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2019 + Saloon Stockcars + Classic Hotrods

National Championship & Dutch Open 2.0 Hotrod, EuroMaster National Hotrods
+ Gouden Helm Trofee Rookie Rods

zondag 29 september

Ronde 6; FINALES Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2019 + Saloon Stockcars

 Overige races:
13 oktober (Autocrossdag, autocrossers komen eenmaal per jaar in actie op het ovale asfalt van autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel )

Waar:
Autosportstadion “de Polderputten” Ter Apel (Hanetangerweg 5a)