Donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) zullen de ovalracingcoureurs voor de derde keer dit seizoen gaan strijden voor de punten om het Int. NK Ovalracing 2019 in Ter Apel. Het belooft een bomvolle autosport middag te worden in het autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel. Naast de reguliere klasses zullen de spectaculaire Bangerstox aan de start verschijnen, in tegenstelling tot alle overige klasses is in deze klasse onderling contact tussen de auto’s toegestaan. In de Standaardklasse 2000 staat ook nog eens een extra prijs op het programma, de coureurs in die klasse zullen gaan strijden om de Gouden Helm bokaal. Bij de National Hotrods zijn punten te verdienen voor de strijd om de Supercup. Deze belangrijkste wedstrijd op de kalender van deze coureurs zal in juli verreden worden in het Limburgse Venray, door veel punten te scoren in Ter Apel kunnen de coureurs een goede startpositie op die startgrid veroveren. Daarnaast, zullen de uit Groot Brittannie overgewaaide, 2.0 Hotrods gaan uitmaken wie begin juli in het Engelse Ipswich deel mogen nemen aan het Wereldkampioenschap, er zijn zes tickets onder zo’n twintig coureurs van het ‘vaste land’ te verdelen.

Junioren
Ook bij de jeugd is het ovalracen populair. Met tien deelnemers wordt er dit seizoen gestreden voor het Nederlandskampioenschap. Na twee wedstrijden gaat Jana Kuper uit Rütenbrock aan de leiding. Ze heeft twee punten voorsprong op Thijs Methorst uit Parrega en Wout Hoffmans uit Boxmeer heeft een minimale achterstand van 5 punten op Kuper. Maar ook daarachter zijn er nog genoeg coureurs die mee willen strijden om de titel, zij zullen na een mindere seizoenstart echter alle zeilen bij moeten zetten om daar na Hemelvaartsdag nog aanspraak op te kunnen maken.

2.0 Hotrods
Helmut Laumen wist tijdens de tweede ronde van het kampioenschap de maximale score te behalen. Door zestig punten toe te voegen aan zijn totaal voert hij momenteel de ranglijst in de 2.0 Hotrod klasse aan. In dit grote deelnemersveld van zo’n twintig auto’s per wedstrijddag zijn de verschillen minimaal. Het is dan ook belangrijk om iedere race te finishen en zo punten te verzamelen. Momenteel staat Marius Bert uit Bottrop op een tweede positie. Voor Mario Baer, Dirk Albrecht en Manfred Baer. Op plek zes is Rik van der Linden uit Tilburg de beste Nederlander voor Jeroen Laurijssen uit het Brabantse Chaam. Naast het kampioenschap is het voor de coureurs de laatste wedstrijddag om zich te kunnen kwalificeren voor het WK 2.0 Hotrod in het Engelse Ipswich. Deze belangrijkste race van het seizoen wordt begin juli verreden, zes coureurs kunnen zich via de races in Ter Apel kwalificeren.

Rookie Rods
Bij de Rookie Rods zullen wederom nieuwe deelnemers te verwelkomen zijn. Eén daarvan is Raymond Kuiper uit Ter Apel, hij maakt de overstap vanuit BMW klasse. De ranglijst wordt momenteel aangevoerd door twee Brabanders. Sander van der Heijden heeft na twee wedstrijddagen slechts één puntje voorsprong op Niek van den Akker. Kort daarop volg Tim Tiben uit Rutenbrock voor Damon Schulte uit Ter Apel. Door het groeiende deelnemersveld zal het voor de coureurs steeds moeilijker worden om vanuit het achterveld naar voren te komen om zo een groot aantal punten te kunnen scoren.

Gouden Helm Standaardklasse 2000
In de Standaardklasse 2000 is Jelmer Tromp uit Klazienaveen na twee wedstrijddagen de lijstaanvoerder. Michel van der Zwaag uit Ter Apel is momenteel de grootste concurrent, hij heeft een achterstand van vier punten. In deze Standaardklasse zal tijdens de races op Hemelvaartsdag gestreden worden om de Gouden Helm bokaal.

National Hotrods
Mark Teuben uit Ter Apel is de lijstaanvoerder bij de National Hotrods. Na twee wedstrijddagen heeft hij een voorsprong van vijf punten op regerend kampioen Reimon Bos uit Noord-Sleen. Op een derde positie is het Johan Sanders, hij heeft zeven punten goed te maken op Teuben. Naast het kampioenschap zal er gestreden worden om een goede startpositie voor de SuperCup in Venray. Met deze kwalificatie wedstrijd zullen er een aantal extra deelnemers aan de start staan die de belangrijke punten willen binnen halen. Voor John van den Bosch uit Rosmalen komt deze wedstrijd nog te vroeg. Nadat hij afgelopen winter zijn auto verkocht wordt er hard gewerkt aan een nieuwe bolide. Daar wordt door het team hard aan gewerkt om die zo snel mogelijk op de baan te brengen.

Ook de SuperRods, BMW Cup  en de Bangerstox zullen donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) aan de start gaan, de races in het autosportstadion “de Polderputten” in Ter Apel beginnen om 12 uur.

Wedstrijddata Int. Nederlands Kampioenschap Ovalracing 2019

donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag)

Ronde 3; Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2019 + Bangerstox

+ Gouden Helm Trofee Standaardklasse 2000

zondag 23 juni
Ronde 4 ; Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2019 + Bangerstox
+ Gouden Helm Trofee SuperRods

zaterdag 31 augustus & zondag 1 september

Ronde 5; Speedweekend Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2019 + Saloon Stockcars + Classic Hotrods

National Championship & Dutch Open 2.0 Hotrod, EuroMaster National Hotrod
+ Gouden Helm Trofee Rookie Rods

zondag 29 september

Ronde 6; FINALES Int. Nederlandskampioenschap Ovalracing 2019 + Saloon Stockcars

Overige races:
13 oktober (Autocrossdag, autocrossers komen eenmaal per jaar in actie op het ovale asfalt van autosportstadion “De Polderputten” in Ter Apel )

Waar:
Autosportstadion “de Polderputten” Ter Apel (Hanetangerweg 5a)

Aanvang:
12:00 uur