Van 10 tot 14 april 2019 viert de S.I.H.A. de 30e verjaardag van de Techno-Classica Essen. Met de nu dan 31e editie van de wereldbeurs voor oldtimers, classic- & prestige-automobielen, motorsport, motorfietsen, vervangende onderdelen en restauratie wordt teruggekeken op 30 succesvolle jaren. Ruim 220 exposerende classic-clubs zorgen er bovendien voor dat dit de wereld-clubmeeting van de internationale oldtimerscene is. De Techno-Classica Essen heeft met intussen ruim 1.250 exposanten uit meer dan 30 landen zijn rol als de nummer 1 in de internationale oldtimer- en verzamelaar-beurzen vast gevestigd. Grote internationale autofabrikanten maken bijvoorbeeld gebruik van de glans die de automobiele classic-wereldbeurs uitstraalt: meer dan 20 automerken presenteren op hun fabrieksstands bijzondere stukken, die voor een groot deel alleen op de Techno-Classica Essen te zien zijn.

Nog steeds beslaat de autohandel met zo’n 2.700 grotendeels door gerenommeerde professionals aangeboden klassiekers een aanzienlijk deel van de ruimte. De beste rariteiten voor verzamelaars proberen elkaar af te troeven met gebruikte klassiekers en prestige cars van na de oorlog. Bovendien: meer dan 30 procent van de te koop aangeboden automobielen zijn betaalbare ‘plug and play’-youngtimers.

Ook voor de jubileumstentoonstelling biedt de organisator weer een speciale show van wereldklasse; dit jaar onder het motto ‘Tour de France Automobile Legends’. De van 1899 tot 1986 met onderbrekingen verreden etappe-rondrit nam in de internationale motorsport ook vanwege de deelname van gerenommeerde autofabrikanten een belangrijke plek in en werd als raceevenement voor historische raceauto’s als Tour Auto (sinds 2009 ‘Tour Auto Optic 2000’) nieuw leven ingeblazen. De S.I.H.A. presenteert enkele van de meest legendarische automobiele helden. Hieronder vallen bijvoorbeeld een Ferrari 250 Tour de France, Porsche 356 A 1500 GS Carrera of Ferrari 250 GT Berlinetta (SWB).

Nieuw in het jubileumsjaar: naast de traditionele veiling van het vermaarde Engelse veilinghuis Coys houdt ‘s werelds belangrijkste veilinghuis RM Sotheby’s voor de eerste keer een spectaculaire veiling van klassiekers in Duitsland. Onder de hamer gebracht wordt naast een selectie aantrekkelijke klassiekers een collectie van 80 buitengewoon goed bewaarde young classics van merken uit het premiumsegment. In totaal worden er zo’n 150 begeerde objecten door RM Sotheby’s geveild.

Tot de traditionele highlights van de wereldbeurs behoren de optredens van toprestaurateurs, toeleveranciers, aanbieders van autoliteratuur, dealers van vervangende onderdelen, accessoires-verkopers, horloge- en techniekdealers, kunstenaars en galeriehouders, uitgeverijen en niet te vergeten aanbieders van modelauto’s. Zij presenteren een kwalitatief en kwantitatief ongeëvenaard aanbod. De vakdealers – evenals de bezoekers – komen niet alleen uit heel Europa, maar ook van overzee. Er zijn bijvoorbeeld ook exposanten uit Noord- en Zuid-Amerika en de laatste jaren meer en meer ook uit Azië en het Verre Oosten, die hier hun aanbod uitstallen.

Op de vijf dagen durende beurs wordt alles, maar dan ook echt alles, rond het thema old- en youngtimers geboden – van 10 tot 14 april 2019 komen hier dus veel prominente figuren uit de film- en televisiewereld, sterren uit de vroegere en huidige tijd van de motorsport en ook de belangrijkste kopstukken uit de classic-scene bijeen. Het aantrekkelijke en fascinerende spectrum van de tentoonstelling maakt van de Techno-Classica Essen een automobielinfotainment-evenement van topformaat voor het hele gezin, de wereldtentoonstelling van automobiele passie. In de verbouwde beurs van Essen kunnen de verwachte circa 180.000 bezoekers de fascinatie van klassieke voertuigen nu in twaalf goed verlichte hallen beter ingedeeld, overzichtelijker en dus bezoekersvriendelijker beleven.


• 30 jaar TECHNO-CLASSICA ESSEN – het origineel viert zijn jubileum
• De belangrijkste classic-beurs: meer dan 2.700 verzamelaarautomobielen te koop, meer dan 1.250 exposanten, meer dan 220 clubs en belangenorganisaties
• Meer dan 20 merken uit de internationale auto-industrie met bedrijfspresentaties
• Speciale show: Tour de France Automobile Legends

Meer informatie: www.siha.de
Ticketvoorverkoop: www.technoclassica-tickets.de