Aanstaande zondag wordt op het Eurocircuit in Valkenswaard de tweede wedstrijd van het Nederlands Kampioenschap rallycross verreden. Na de goed bezochte eerste wedstrijd in april kijken de coureurs zeker uit naar deze tweede NK wedstrijd, waar tevens punten voor de BelNed Cup te verdienen zijn. Met ruim 80 deelnemers op de voorlopige inschrijflijst is de verwachting dat er wederom mooie races te zien zullen zijn op het Eurocircuit.

 

 

Na wat magere jaren is de Super1600 klasse dit seizoen erg goed gevuld met maar liefst 11 wagens. Peter Vingerhoets, Pascal Roumans en Marcel Snoeijers wisten tijdens de vorige wedstrijd de podiumplaatsen te bezetten. Maar wellicht wordt het een betere wedstrijd voor Davy van den Branden en kan hij nu wel strijd leveren waar hij tot in staat is.

Voor Kristof Bex in de Supertouringcars + klasse is het de vraag; kan hij gedurende de hele dag weer de snelste zijn? Luc Maris was de enige die het hem echt lastig kon maken in april, maar wellicht zorgt de ervaring van de eerste wedstrijd op het Eurocircuit voor meer tegenstand voor Bex. Ook zien we in deze klasse weer girl power, want Stephanie van Lingen zal met haar BMW E36 ook van de partij zijn.

 

Peter van de Wege heeft vorig seizoen de overstap gemaakt naar de Supertouringcars – klasse. De Nederlander heeft laten zien zich echt op zijn plaats te voelen in deze klasse, maar moest tijdens de eerste wedstrijd opgeven door pech. Wie het podium dit keer zal betreden blijft de vraag, maar wellicht zijn het dit keer de twee dames die deze klasse rijk is: Mandy Kasse en Claudia Smits. Maar ook moeten we Steve Volders niet vergeten, hij heeft laten zien met diverse auto’s goed overweg te kunnen.

In de FRC Sprinters en Superklasse hoopt René van Roy zijn auto dit seizoen zo sterk te hebben dat hij weer op een overwinning kan afkoersen. Echter dient van Roy wel rekening te houden met bijvoorbeeld Johan Versluys en Guy Rys.

Is Christiaan Spelmans in de FRC Sprintcars weer sterk genoeg voor een overwinning? De Belg reed een sterke openingsronde op het Eurocircuit, maar ook Ronnie Grauwels liet zien er voor te gaan. Of wellicht kunnen vader en zoon Garvelink voor een verrassing zorgen.

Robbe van den Brandt zien we voor het eerst dit jaar terug op het Eurocircuit in de Ford RST Junior Cup. Hij zal het onder andere op moeten nemen tegen Filip Wojtowicz, Jordi van Weert en Jari van Hoof. Wojtowicz wist zijn vorige wedstrijd ruim te winnen, aanstaande zondag zien we of dit hem weer lukt.

 

 

Ontbijten op het Eurocircuit

Lekker wakker worden op zondagochtend met een stevig ontbijt? Tussen 08.00 en 10.30 uur wordt er ontbijt geserveerd in de Pitstop kantine. Voor nog geen €7,00 kan er genoten worden van een heerlijke uitsmijter om zo de dag goed te beginnen!

 

Online toegangsbewijzen kopen

De volgende wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross en de BelNed Cup is op zondag 21 mei.

U kunt uw toegangsbewijs al vooraf via internet kopen. Ga naar www.eurocircuit.nl/tickets en koop uw volwassene of kinderticket. Op deze manier hoeft u niet meer in de rij te staan en kunt u uw kaartje direct laten scannen en het circuit betreden.

De toegang voor kids tot 12 jaar is (onder begeleiding) 5 euro, voor volwassenen kost een bezoek aan het Eurocircuit 15 euro. Het circuit is op 21 mei geopend vanaf 08.00 uur. De wedstrijden beginnen om ± 11.30 uur.

Agenda 2017

21 mei 2e wedstrijd voor het NK Rallycross
11 juni 3e wedstrijd voor het NK Rallycross
9 juli 4e wedstrijd voor het NK Rallycross
19/20 augustus 5e wedstrijd voor het NK Rallycross