Ook de tweede wedstrijd van het NK Rallycross werd onder zonnige omstandigheden verreden op het Eurocircuit. Het perfecte weer om te genieten van de strijd in het Nederlands Kampioenschap en de BelNed Cup.

Terwijl bezoekers zich het ontbijt in kantine ‘De Pitstop’ goed liet smaken, was het voor de coureurs tijd om zich voor te bereiden tijdens de technische keuring en de trainingen om vervolgens fris aan de start te staan voor de wedstrijden.

Met zijn nieuwe Volvo C30 reed Bert Bosmans in de Supertouringcars+ klasse goede wedstrijden. Hij leverde een goede strijd samen met Luc Maris en Kristof Bex waarbij werd gezorgd voor spannende wedstrijden. Bex wist uiteindelijk de eerste plaats te behalen, gevolgd door Bosmans en Maris.

Wederom was het Steve Volders die de dienst uitmaakte in de Supertouringcars- klasse. Tijdens de heats had Dave van Beers een flinke klapper gemaakt maar wist zijn finale te finishen op een mooie tweede plaats. Ook Glenn Cools was met zijn Opel Kadett verrassend snel. Hij finishte dan ook als derde in de finale, maar werd terug gezet vanwege het inhalen onder de gele vlag. Dit kwam Ron Snoeck ten goede waardoor hij de laatste trede van het podium mocht betreden.

De deelnemers in de Super1600 klasse waren de hele dag aan elkaar gewaagd. Dit leidde tijdens de start van de finale tot hectiek waardoor Peter Vingerhoets naast de baan belandde en moest opgeven. Joel Strackx kon van deze start profiteren en was als snelste weg. Het lukte hem niet de leiding vast te houden want Marcel Snoeijers wist als eerste te eindigen. Strackx moest genoegen nemen met een tweede plaats, gevolgd door Davy van den Branden op plaats drie.

Ook de finale van de FRC Sprintcars was hectisch. Daardoor werden Ronnie Grauwels en Dirk-Jan Gevers al uitgeschakeld in bocht 1. Vader en zoon Garvelink reden ook beide mee in deze finale, waarbij Dirk Garvelink de tweede plaats wist te bereiken. Christiaan Spelmans wist de overwinning weer op zijn naam te zetten en Josh van de Steeg pakte de derde plaats.

Wiely Albers zagen we dit jaar voor het eerst in de FRC Sprinters en Superklasse. Hij wist direct te overtuigen tijdens de heats en ook de finale wist Albers op zijn naam te zetten. Johan Versluys en Guy Rys moesten hem volgen op de tweede en derde plaats.

In de Ford RST Junior Cup was het wederom Filip Wojtowicz die oppermachtig was. Voor Jordi van Weert was het tot de laatste bocht een strijd om Jari van Hoof achter zich te houden omdat van Weert reed met een lekke band. Van Hoof wist op het allerlaatste moment van Weert toch in te halen en verzekerde zich van de tweede plaats waardoor van Weert mocht volgen als derde.

Online toegangsbewijzen kopen

De volgende wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross en de BelNed Cup is op zondag 11 juni.

U kunt uw toegangsbewijs al vooraf via internet kopen. Ga naar www.eurocircuit.nl/tickets en koop uw volwassene of kinderticket. Op deze manier hoeft u niet meer in de rij te staan en kunt u uw kaartje direct laten scannen en het circuit betreden.

De toegang voor kids tot 12 jaar is (onder begeleiding) 5 euro, voor volwassenen kost een bezoek aan het Eurocircuit 15 euro. Het circuit is op 11 juni geopend vanaf 08.00 uur. De wedstrijden beginnen om ± 11.30 uur.