Op de Airstrip Drachten zal over een afstand van 402 meter (een kwart mijl) met 2 voertuigen tegen elkaar geracet gaan worden om wie deze afstand het snelst af kan leggen. Men kan hier zowel met motoren als hele bijzondere auto’s snelheden bereiken tot 250-300 km p/uur. U kunt hier kennis maken met tal van professionele race teams uit heel Europa die de dragrace sport op serieus niveau uitvoeren en vaak alle landen van Europa afreizen om op een goede baan te kunnen racen.

 

 

Dit weekend mogen we race teams verwachten uit onder meer Engeland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, België en uiteraard Nederland. Er wordt door verschillende klassen deelgenomen met auto’s en motoren. De klassen variëren van junior dragbike’s en cars, straat legale auto’s en motoren, tot auto’s en motoren die je alleen op t.v ziet met dikke slicks, wheelie bars etc. Zo keren onder andere de junior dragbikes uit de UK terug naar Drachten. Nadat zij in 2016 voor de 1e keer in de geschiedenis de oversteek hebben gemaakt om op Nederlandse bodem te gaan racen, rijden ze opnieuw op de dragstrip in Drachten.

Fast Show is een coproductie van DHRA en Quartermile in samenwerking met promotor 402 Automotive. Naast deze diverse pro classes zullen er ook een aantal zeer snelle en spectaculaire streetlegal auto en motor racers te zien zijn. Ook hier zijn deelnemers ingeschreven uit zowel binnen -als buitenland. Kortom een gekleurd scala aan racers en teams die naast het racen graag bereid zijn hun auto’s en motoren van dichtbij aan de bezoekers te laten zien, foto’s te laten maken en hun ervaringen te delen.

Bedrijvenstraat
Ook dit jaar zal je diverse performance-, tuning- en stylingspecialisten bij elkaar verzameld zien. De bedrijvenstraat is daarom ‘the place to be’ voor de laatste trends, interessante aanbiedingen en zeker ook voor waardevol advies van de specialisten.

Openingstijden
Vrijdag en zaterdag van 09.00 – 22.00 uur
Zondag van 09.00 – 18.00 uur

Tickets
Dagtickets kosten aan de kassa €20,- per persoon. In de voorverkoop heeft men korting en betaalt men slechts €15,- tot 1 week voor het evenement. In de laatste week voor het evenement kost een dagticket in de voorverkoop €18,- per persoon.

Er zijn ook weekendtickets verkrijgbaar, deze kosten in de voorverkoop € 35,- en ter plaatse € 45,-.

Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen €5,- voor een dagticket en voor een weekendticket €15,-. Parkeren kost €5,-.

Meer informatie kan verkregen worden op de website www.fastshow.nl of contact opnemen door te mailen naar info@402automotive.com of bellen naar 088-0402402.