Groot-Brittannië en Frankrijk zijn de gastlanden voor de eerste twee races van de 24H TOURING CAR ENDURANCE SERIES (TCE SERIES) powered by Hankook. Net als in het debuutseizoen vorig jaar begint de serie met de Hankook 24H SILVERSTONE (31 maart-2 april), gevolgd door de eerste editie van de Hankook 12H MAGNY-COURS (21-22 april). Deelname aan de 24H TCE SERIES powered by Hankook staat open voor SP3-GT4-auto’s alsmede toerwagens in de klassen TCR, A3, A2, D2, D1 en CUP1. De serie van dit jaar omvat vijf races in evenzoveel Europese landen, allemaal met live-streaming in HD-kwaliteit, commentaar van Radiolemans.com en live-uitzendingen via Motor Trend. Meer dan 20 teams hebben zich al voor deelname aan het volledige seizoen ingeschreven, maar voor alle races is inschrijving nog mogelijk.

 “Van meet af aan hebben toerwagens bij onze races een belangrijke rol gespeeld”, verklaart Natasha Mark van CREVENTIC. Het Nederlandse bureau is promotor en organisator van de 24H TCE SERIES powered by Hankook in samenwerking met de DNRT (Dutch National Racing Team). “De 24H TCE SERIES powered by Hankook, die vorig jaar voor het eerst als zelfstandige serie georganiseerd werd, stelt toerwagenteams in staat om mee te strijden voor de algehele overwinning. Dat is een succesvol concept gebleken. Met meer dan 20 inschrijvingen voor het hele seizoen, die we al hebben ontvangen, kijken we uit naar het tweede jaar met uitstekende competitie.”

SP3-GT4-klasse op hetzelfde niveau als de TCR-klasse
De toevoeging van de SP3-GT4-klasse aan de 24H TCE SERIES is een noviteit voor 2017. Deelname aan de SP3-GT4-klasse staat open voor een grote variëteit aan auto’s, waaronder de talrijke auto’s volgens GT4-reglement die nu op de markt zijn, maar ook toerwagens met een vergelijkbaar prestatieniveau. Zo krijgt de TCR-klasse als hoogste toerwagencategorie serieuze tegenstand in de strijd om de algehele overwinning, terwijl deze klasse zijn eigen kansen behoudt. In vergelijking met TCR-auto’s zijn SP3-GT4-auto’s over één ronde iets sneller, maar de TCR-auto’s hebben een gunstiger brandstofverbruik en hebben daardoor minder pitstops nodig. Daardoor kunnen beide klassen in een 12- of 24-uursrace op hetzelfde niveau de strijd aangaan. Indien nodig kunnen kleine BOP-aanpassingen worden doorgevoerd om een faire competitie en gelijkwaardige kansen te garanderen.

Volop variatie bij de Hankook 24H SILVERSTONE
Het circuit in het Britse Silverstone, dat ook bekendstaat als ‘the home of British motor racing’, was vorig jaar de locatie voor de eerste editie van de Hankook 24H SILVERSTONE. Vanaf de laatste startplaats maakte het Britse team ABBA with Rollcentre Racing met zijn BMW M3 V8 een sterke opmars en behaalde de overwinning. De voorsprong op de als tweede geklasseerde Red Camel-Jordans.nl-SEAT Leon Cup Racer bedroeg drie ronden. De winnaars van de zes verschillende klassen eindigden allemaal in de top tien van het algemeen klassement. In totaal namen er 41 auto’s aan de race deel. Voor de wedstrijd van dit jaar op het Grand Prix-circuit in het graafschap Northamptonshire wordt een deelnemersveld van vergelijkbare omvang verwacht. Nu al toont de voorlopige inschrijflijst een grote variëteit van auto’s in alle klassen. Net als vorig jaar komt de Super 7 Inter Series in het voorprogramma in actie. Op zaterdag 1 april werkt deze klasse voor de start van de 24-uursrace twee sprintraces af.

Première voor de Hankook 12H MAGNY-COURS
Net als Silverstone in Groot-Brittannië is ook het Franse circuit van Magny-Cours met zijn ‘Technopole’ een centrum voor de nationale autosportindustrie. Het circuit bij de stad Nevers in het departement Nièvre werd in 1961 geopend. De huidige baanvariant is in gebruik sinds 1992, waarbij regelmatig kleine aanpassingen werden doorgevoerd. Van 1991 tot en met 2008 was Magny-Cours de locatie voor wedstrijden om het FIA WK Formule 1, waarbij Michael Schumacher met acht overwinningen recordwinnaar is. In Magny-Cours rijdt de 24H TCE SERIES powered by Hankook samen met de 24H PROTO SERIES powered by Hankook in een gemeenschappelijk evenement. De prototypes hebben hun 12-uursrace op zaterdag 22 april, de toerwagens rijden op zondag 23 april. Tot dusver staan er 25 auto’s op de voorlopige inschrijflijst van de TCE SERIES-race in Magny-Cours, maar inschrijving is nog steeds mogelijk. Nadere informatie is te vinden op de website van de serie, www.24htceseries.com