Terwijl andere autorensportkampioenschappen nog niet eens begonnen zijn, is de 24H SERIES powered by Hankook komend weekeinde al halverwege het seizoen 2017. Na de seizoensstart in Dubai en de races op Mugello en de Red Bull Ring is nu het prachtige Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet de plaats van handeling voor de vierde ronde, de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD (5-7 mei 2017). De voorlopige inschrijflijst vermeldt 30 teams met GT’s, toerwagens en 24H Specials. Niet minder dan 26 verschillende nationaliteiten zijn in het deelnemersveld vertegenwoordigd.

 

 

represented on the grid.
Vorig jaar behaalde het Duitse Porsche-team Herberth Motorsport de overwinning in de Hankook 24H CIRCUIT PAUL RICARD. De Porsche met rijders Alfred Renauer, Robert Renauer, Daniel Allemann en Ralf Bohn nam al op zaterdagmiddag de leiding over en won uiteindelijk met een voorsprong van niet minder dan 14 ronden. Uiteraard komt het Porsche-team Herberth Motorsport, dat dit seizoen al successen behaalde met overwinningen tijdens de Hankook 24H DUBAI en de première van de Hankook 12H RED BULL RING, ook op het Circuit Paul Ricard weer in actie, met dezelfde rijdersbezetting als vorig jaar. Destijds eindigde het Britse team RAM Racing op Paul Ricard als tweede, en drie van de vier rijders die toen met de Mercedes-AMG GT3 raceten, staan ook nu weer met een Mercedes-AMG GT3 aan de start, maar ditmaal onder de vlag van ROFGO Racing, dat voor het eerst als team aan de 24H SERIES powered by Hankook deelneemt. De Duitser Roald Goethe en de Britten Stuart Hall en Jamie Campbell-Walter vormen een team met de Franse routinier Nic Minassian voor de race van dit jaar. In de beste ROFGO-traditie is de Mercedes uitgevoerd in de beroemde racekleuren van Gulf.

 

 

Tegenstand in de klasse A6, die opnieuw is opgesplitst in een A6-Pro- en een A6-Am-klassem komt van diverse teams met Mercedes-AMG’s GT3, namelijk Hofor Racing als leider in het teamklassement, het Franse IDEC Sport en SPS automotive performance, drie Audi’s R8 LMS van Car Collection Motorsport, de beide Renaults R.S. 01 van GP Extreme, de Scuderia Praha-Ferrari en de Vortex-V8. In de 991-klasse komen drie Porsche 991 Cup-auto’s uit, waaronder een van PROsport Performance, het team dat ex-aequo met Hofor Racing het GT-teamkampioenschap aanvoert. De SP2-klasse bestaat uit drie Porsches, een MARC Focus V8 en een GC Automobiles GC 10 V8. De SP3-GT4-klasse omvat een Lotus, een Ginetta en een Porsche. Een mooie strijd wordt er opnieuw verwacht in de TCR-klasse, waarin zes auto’s van vier verschillende merken uitkomen, te weten Audi, Honda, Peugeot en SEAT. De TCR-klassewinnaar van Dubai, Cadspeed Racing with Atech, keert terug met de Audi RS 3 LMS, terwijl het Franse Team Altran Peugeot voor eigen publiek natuurlijk goed voor de dag wil komen met zijn beide Peugeot 308 Racing Cup-auto’s. Insightracing uit Denemarken is nieuw in de 24H SERIES powered by Hankook en brengt een Honda Civic TCR aan de start met een volledig Scandinavische bezetting, bestaande uit rijders uit Denemarken, Noorwegen en Zweden. Last but not least komt het Luxemburgse DUWO Racing met een BMW M235i Racing Cup uit in de CUP1-klasse.

 

 

Donderdag 4 mei is gereserveerd voor de ‘rent-a-car rides’ en privétests. De vrije training staat voor vrijdag 5 mei van 14.00 tot 15.30 uur op het programma, gevolgd door de kwalificatie in twee groepen, van 16.45 tot 17.30 uur voor de klassen D1, A2, A3, CUP1, TCR en SP3-GT4 en van 17.45 tot 18.30 uur voor de klassen A6, SPX, SP2, 991 en 997. Op zaterdag 6 mei is er van 11.00 tot 11.30 uur een warm-up. De race begint om 14.30 uur.

Hankook is de exclusieve bandenleverancier en titelsponsor van het evenement. Panta racing fuels is de officiële brandstofleverancier. BRM is partner van de tijdwaarneming en stelt de trofeeën voor de prijsuitreiking ter beschikking. SPAA05 levert LED-display’s voor alle auto’s die de positie in de race weergeven. De volgende bedrijven zijn met verkoop- en servicestands aanwezig in de paddock: BRM horloges, Stand21 voor racekleding, DRD international voor stickers, Global Crave voor vers geperst sinaasappelsap en Speedcom voor radio-apparatuur en ondersteuning.

 

 

Livetiming en livestreaming van de race in HD-kwaliteit met commentaar van Radiolemans.com is beschikbaar via de website van de serie. De stream is ook te vinden op het Youtube-kanaal van de serie. Regelmatige updates zijn er op Twitter (@24HSeries), Facebook (24H Series) en Instagram (24H Series). Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.