Het Catawiki NK HTGT is de oudste bestaande historische raceklasse in Nederland. Het Nederlands historisch kampioenschap voor toerwagens en GT’s, NK HTGT in het kort, werd opgericht in 1997. Het staat open voor toerwagens en GT’s gebouwd tussen 1947 en 1965. Alleen auto’s die zijn geprepareerd volgens FIA Appendix K, met Historisch Technisch Paspoort en rijdend op Dunlop Racing banden worden geaccepteerd. Met 50 vaste deelnemers en een groot aantal gastrijders zijn de startvelden vaak zeer goed bezet.


Het NK HTGT is erg populair vanwege de geweldige sfeer op en naast de baan en om de verscheidenheid aan deelnemende auto’s, variërend van de enorme Corvette Grand Sport tot kleine Mini Coopers. Daartussen zie je iconische sportwagens als Lotus, Porsche, MG, Shelby, Austin Healey, Marcos, Ginetta en Jaguar. In de toerwagen-klasse strijden Ford Mustangs en Falcons, Lotus Cortina’s, Volvo’s, BMW’s en Mini’s. De term Nederlands kampioen-schap is misschien een beetje misleidend, want de deelnemers komen uit heel Europa, van Zweden tot Portugal.


Het 2019 NK HTGT powered by Catawiki, bestaat uit 6 evenementen op 5 verschillende circuits, dit jaar met een nadrukkelijk Frans tintje. De serie begint eind maart op Paul Ricard in het zuiden van Frankrijk, terwijl de finale in oktober plaatsvindt op Dijon-Prenois, eveneens in Frankrijk. Tussendoor rijdt het Catawiki NK HTGT tweemaal op Zandvoort, op het TT-circuit in Assen en op Spa-Francorchamps in België. De meeste weekends zullen uit twee races bestaan. Van de in totaal 11 races tellen er 8 mee voor het kampioenschap. Het Catawiki NK HTGT is een officieel door de FIA gesanctioneerde serie. Punten kunnen worden gescoord in alle klassen. De Nederlands kampioen van 2018 is Brian Lambert uit het Verenigd Koninkrijk, die een Ginetta G4 bestuurt, de kleinste auto in de serie.


Voor geïnteresseerde deelnemers is er nog een beperkt aantal package deals beschikbaar voor slechts € 3.150,00. Het inschrijfgeld voor een enkel raceweekend bedraagt € 795,00. Voor de meeste races zij nog plaatsen beschikbaar. Alle informatie en het inschrijfformulier zijn te vinden op de website onder www.nkhtgt.nl/race-with-us. Mailen kan ook: race@nkhtgt.nl. Heb je een FIA-conforme pre-’66 TC-, GT- of GTP-auto in je garage staan? Aarzel dan niet en schrijf je in! Dit zijn de data en de circuits:


30-31 MAART LE CASTELLET MOTORS CUP – PAUL RICARD, FRANKRIJK
MEI 11-12 HISTORIC ZANDVOORT TROPHY – ZANDVOORT
28-30 JUNI SPA SUMMER CLASSIC – SPA-FRANCORCHAMPS, BELGIË
16 tot 18 GAMMA RACING DAY – ASSEN
6-8 SEPTEMBER HISTORIC GRAND PRIX – ZANDVOORT
4-6 OKTOBER DIJON MOTORS CUP – DIJON-PRENOIS, FRANKRIJK