In het weekend van 29 & 30 april vindt het eerste AMK Festival plaats, genoemd naar Nederlands grootste klassiekermagazine Auto Motor Klassiek. Een laagdrempelig evenement, vol met actie en plezier. Nu al hebben diverse raceklassen zich ingeschreven voor spectaculaire actie op het circuit, zo zal de State of Art Historic Zandvoort Trophy van de HARC onderdeel zijn van dit weekend. Ook zullen er parades zijn van merkenclubs en mooie klassieke twee- en vierwielers op de paddocks. We verwachten dan ook duizenden klassiekers op de paddocks en boordevolle startvelden op de baan.

Concours d’Elegance
In dit programma onderdeel dingt u met uw klassieker mee naar de hoogste eer in uw klasse, of misschien wel de eretitel AMK’s Best of Show. De deelnemende auto’s zullen door enkele ervaren juryleden worden beoordeeld,

Raceprogramma
De HARC organiseert tijdens het AMK Festival een uitgebreid raceprogramma met een felle strijd in de klasses MG Triumph Cpmpetitions, NK Touringcars en GT’s (’47 t/m ’65), NK Toringcars en GT’s (’66 t/m ’81) en NK Toeringcars en GT’s (’82 t/m ’90).

Clubpaddock
Uiteraard nemen de clubs een belangrijke plaats in. Een groot deel van de paddock wordt weer ingericht voor tientallen auto- en merkenclubs die ons land rijk is. Je kunt hier meer dan 700 clubauto’s vinden, die een breed beeld van de Oldtimer scene in Nederland weergeven.

Vrij Rijden of Parade
Ook biedt het AMK Festival een unieke kans aan om het circuit en je auto te leren kennen tijdens Track Time. Voor slechts €40,- kan je je 20 minuten begeven op het Circuitpark Zandvoort. Voor slechts €25,- kan men ook meedoen met de Parade, zonder helm, met passagiers en in een rustiger tempo kun je 20 minuten het circuit uittesten.

Bedrijvenmarkt
Op de bedrijvenmarkt kunnen liefhebbers terecht voor accessoires, kleding, en natuurlijk lifestyle. Met lege handen huiswaarts keren is er dan niet bij.

Praktische informatie
Tijdens het Auto Motor Klassiek Festival verwelkomen wij in het bijzonder de abonnementhouders van het tijdschrift, de eerste 750 aanmeldingen profiteren van gratis entree en een gratis showauto ticket. Bent u geen abonnementhouder maar wel in het bezit van een klassieker? Dan profiteert u van een korting op zowel de entree als het showauto ticket, samen kunnen wij u dit aanbieden voor €10,- (i.p.v. €26,-).

Het evenement is voor bezoekers geopend beide dagen van 9.00 tot 18.00 uur. Entreetickets kosten €18,- aan de deur, €16,- in de voorverkoop tijdens de week voor het evenement en €14,- in de voorverkoop, tot 1 week voor het evenement. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis entree. Kinderen tussen 6 en 14 jaar betalen slechts €5,-.

Meer informatie is te verkrijgen op de website http://www.amkfestival.nl of www.historiczandvoorttrophy.nl , telefonisch is de organisatie bereikbaar via 088-0402402 of per e-mail via info@402automotive.com