In het weekend van 12 tot en met 14 mei  vindt er weer een editie plaats van de bekende Quartermile Dragraces op het vliegveld in Drachten. Deze “Days of Thunder” worden aangevuld met All American Cars.

 Op de Airstrip Drachten zal over een afstand van 402 meter (een kwart mijl) met 2 voertuigen tegen elkaar geracet gaan worden om wie deze afstand het snelst af kan leggen. Men kan hier zowel met motoren als hele bijzondere auto’s snelheden bereiken tot 250-300 km p/uur. U kunt hier kennis maken met tal van professionele race teams uit heel Europa die de dragrace sport op serieus niveau uitvoeren en vaak alle landen van Europa afreizen om op een goede baan te kunnen racen. auDit weekend mogen we race teams verwachten uit onder meer Engeland, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, België en uiteraard Nederland. Er wordt door verschillende klassen deelgenomen met auto’s en motoren. De klassen variëren van junior dragbike’s en cars, straat legale auto’s en motoren, tot auto’s en motoren die je alleen op t.v ziet met dikke slicks, wheelie bars etc. Zo keren onder andere de junior dragbikes uit de UK terug naar Drachten. Nadat zij in 2016 voor de 1e keer in de geschiedenis de oversteek hebben gemaakt om op Nederlandse bodem te gaan racen, rijden ze opnieuw op de dragstrip in Drachten.

Naast deze diverse pro classes zullen er ook een aantal zeer snelle en spectaculaire streetlegal auto en motor racers te zien zijn in welke tijdens dit evenement de ESLA serie zullen rijden. Ook hier zijn deelnemers ingeschreven uit zowel binnen -als buitenland.

Kortom een gekleurd scala aan racers en teams die naast het racen graag bereid zijn hun auto’s en motoren van dichtbij aan de bezoekers te laten zien, foto’s te laten maken en hun ervaringen te delen. Deze Days of Thunder vormt de seizoensopener voor de Drachten kalender. Nog nooit startte het seizoen zo vroeg in het voorjaar.

Naast drie dagen motorisch geweld op de dragstrip is het ook drie dagen genieten van All American Cars als side event. Daar staan de volgende programma onderdelen op het programma.

Streetlegal Dragraces powered by General Cars & Parts
De deelnemers aan de Pro Dragraces zijn op enkele uitzonderingen na eigenaren van auto’s en motoren van Amerikaanse makelij.  Dit weekend zijn een aantal demoblokken op de dragstrip vrijgemaakt voor zogenaamde amateur rijders. Eigenaren van muscle cars die enkele runs willen maken.

Beste of Show Contest
Ook in 2017 kun je getuige zijn van de strijd om de mooiste getunede auto tijdens de Best of Show Contest. Er zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën en de eretitel “Best of Show”.

Bedrijvenstraat
Ook dit jaar zal je diverse performance-, tuning- en stylingspecialisten bij elkaar verzameld zien. De bedrijvenstraat is daarom ‘the place to be’ voor de laatste trends, interessante aanbiedingen en zeker ook voor waardevol advies van de specialisten.

Praktische informatie
Voor bezitters van Amerikaanse auto’s en trucks  zijn er speciale toegangsprijzen. Met je eigen American ride heeft men gratis toegang voor de auto en ook voor de bestuurder. Dit kan via internet worden aangevraagd, zolang er ruimte beschikbaar is op de showpaddocks. De showpaddocks zijn alleen toegankelijk voor auto’s en niet voor motoren.

Openingstijden
Vrijdag en zaterdag van 09.00 – 22.00 uur
Zondag van 09.00 – 18.00 uur

Tickets
Dagtickets kosten aan de kassa €20,- per persoon. In de voorverkoop heeft men korting en betaalt men slechts €15,- tot 1 week voor het evenement. In de laatste week voor het evenement kost een dagticket in de voorverkoop €18,- per persoon.

Er zijn ook weekendtickets verkrijgbaar, deze kosten in de voorverkoop € 35,- en ter plaatse € 45,-.

Kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen €5,- voor een dagticket en voor een weekendticket €15,-. Parkeren kost €5,-.

Meer informatie kan verkregen worden op de site: www.quartermileshow.com of www.allamericancars.eu of contact opnemen door te mailen naar info@402automotive.com of bellen naar 088-0402402.