Op zondag 10 april opent het Eurocircuit in Valkenswaard haar deuren voor de 1e NK Rallycross wedstrijd van dit seizoen.

Na de succesvolle testdag op 20 maart zijn de coureurs klaar om ook in Nederland echt aan het rallycross seizoen te beginnen. Met vier wedstrijden die meetellen voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross en één wedstrijd die meetelt voor Rallycross Challenge Europe kunnen de Rallycross coureurs en hun fans hun hart ophalen op het Eurocircuit.

Met zo’n 80 deelnemers op de inschrijflijst beloofd het een mooie dag te worden gevuld met veel rallycross spektakel. De coureurs in de verschillende klasses zullen de strijd met elkaar aan gaan om al direct aan het begin van het seizoen een goede basis te leggen voor het kampioenschap

11

Dit jaar ziet het er voor de Super1600 coureurs weer aantrekkelijk uit op het Eurocircuit. Een mix aan Nederlandse en Belgische coureurs zullen het elkaar zo moeilijk mogelijk gaan maken. Vorig jaar werd Willem Veltman tweede in het NK maar met de tegenstand die hem dit jaar te wachten staat van onder andere Thijs Heezen en Peter Vingerhoeds zal het spannend worden wie er na de eerste ronde aan de leiding gaat.

De sterke belgen in de Supertouringcars + klasse, Kristof Bex en Steve Volders, zullen ook dit jaar weer hun best doen om zoveel mogelijk punten te scoren. Het zal voor de overige coureurs in deze klasse een zware taak worden om deze twee belgen van het podium af te houden.

In de Supertouringcars – klasse zien we naast oude bekenden ook nieuwe namen. Zo maakt Claudia Smits de overstap van de RST Junior Cup naar deze klasse. Daarnaast zullen Mandy Kasse en Peter van de Wege nu ook full time in de Supertouringcars – blijven rijden en wordt het afwachten wat Danny de Beuckelaer gaat presteren met zijn nieuwe auto.

Al met al worden de Supertouringcars klasses steeds aantrekkelijker met meer deelnemers en veelal spannende wedstrijden.

De smaakmakers in de Formula Rallycross Sprinter en Superklasse, Guy Rys en Hans de Smalen, zijn ook dit seizoen van de partij. Het zal zich moeten uitwijzen wie zich dit seizoen de favoriet van het veld mag gaan noemen. Ook moet Louis de Haas in de gaten gehouden worden met zijn ervaring uit de Supertouringcars klasse.

De nummers twee en drie van vorig seizoen in de Formula Rallycross Sprintcars klasse, Hans Vrackx en Christiaan Spelmans, zien er ook dit jaar weer uit als kanshebbers voor de podium. Echter vinden we ook een aantal nieuwe coureurs op de lijst en is het niet ondenkbaar dat zij voor verrassingen gaan zorgen.

Ook zullen onze jonge coureurs in de RST Junior Cup er weer alles aan doen om hun rijkunsten te optimaliseren en te genieten van hun strijd in de junior klasse.

Evenals vorig jaar vinden we in de 2CV cross weer een goed gevuld startveld terug. We verwachten dat deze mannen én vrouwen er ook dit jaar weer een spektakel van zullen maken.

12

Vanaf dit jaar kunnen coureurs zich ook aanmelden voor de BelNed Cup. Een mooie samenwerking tussen verschillende partijen die zich inzetten voor de Rallycross in Nederland en België en er voor zorgen dat er een gegarandeerde prijzenpot beschikbaar is voor de deelnemers aan deze cup. Meer informatie is te vinden op www.belnedcup.org.

De volledige inschrijflijst is te vinden via inschrijven.eurocircuit.nl

Het circuit is op 10 april geopend vanaf 08.00 uur. De wedstrijden beginnen om ± 11.30 uur. De toegang voor kids tot 12 jaar is (onder begeleiding) 5 euro, voor volwassenen kost een bezoek aan het Eurocircuit 15 euro.

13

Tijdschema

 

08.00 uur Circuit open
08.00 – 09.30 uur Administratieve controle en technische controle
11.30 uur Aanvang wedstrijd
17.30 uur Prijsuitreiking

 

Agenda 2016

10 april 1e wedstrijd voor het NK Rallycross
08 mei 2e wedstrijd voor het NK Rallycross
12 juni 3e wedstrijd voor het NK Rallycross
10 juli 4e wedstrijd voor het NK Rallycross
14 augustus 5e ronde van Rallycross Challenge Europe
30 oktober RTL GP Dakar Pre-proloog