Team Bleekemolen is vrijdag uitstekend gestart in de Renault Clio Cup Central Europe. Sebastiaan Bleekemolen pakte op het circuit van Spa-Francorchamps pole position en won de eerste race en de tweede race werd een prooi voor teamgenoot Melvin de Groot. Met respectievelijk 54 en 52 punten is De Groot de eerste leider in het strijd om het kampioenschap, waarin Bleekemolen de titel verdedigd.

De eerste krachtmeting in de Clio Cup volgde voor Sebastiaan Bleekemolen snel op het eerste raceweekend in de NASCAR Whelen Euro Series van afgelopen weekend in Valencia. “Het zijn drukke tijden, maar ook mooie tijden”, zegt Sebastiaan. “We hebben in Valencia zo genoten dat ik er de rest van de week veel aan teruggedacht heb. Bijna direct door naar Spa en dit verliep zeer succesvol. We hebben alles gewonnen dat we konden winnen.”

De Groot werd tweede en eerste, Bleekemolen eerste en derde en pakte twee extra punten voor de pole position. “Spa is een echt slipstream circuit. Op het rechte stuk kun je met een goede slipstream zo 10 km/uur sneller gaan dan je voorganger. Dan kun je verdedigen wat je wilt, maar dan komt hij er toch echt voorbij. In de eerste race ging dat goed voor mij, in de tweede race viel het wat ongelukkig uit. Het was echt stuivertje wisselen, maar ik ben heel tevreden met de snelheid van de auto. We zijn super snel, met het hele team.”

Dat Bleekemolen voorlopig tweede staat achter teamgenoot De Groot deert hem niet. “De eerste punten zijn binnen. Het teamklassement zie ik als kers op de taart, het gaat natuurlijk om het individuele klassement. Dat telt. Alle coureurs willen winnen. Er zijn er zo’n 6 à 7 coureurs die voor het kampioenschap kunnen gaan. Melvin en ik zijn teamgenoten en ook goede vrienden, maar op de baan kan het er soms hard aan toe gaan.”

Bleekemolen heeft al gemerkt dat de sterke concurrentie van vorig jaar ook dit jaar de strijd met hem en De Groot zal aangaan. “Ik voorzie een onwijs spannend seizoen dit jaar. Veel sterke, constante coureurs van vorig jaar zijn er ook nu weer bij. Dit was de eerste race van het seizoen, nog zes te gaan.”

In de ochtend na de race zat Sebastiaan Bleekemolen al weer op de fiets bij een wedstrijd in Almere. Hij reed een individuele tijdrit over een afstand van 42 kilometer en reed een gemiddelde van 40 km/uur. “Dat doe ik om fit te blijven voor de autosport. Op de baan zie je andere coureurs moe worden, maar ik heb dat niet meer. Zo kan ik tot het einde van de race de volle concentratie er bij houden.”

Over Bleekemolens Race Planet:
Wanna drive? Alleen bij Bleekemolens Race Planet kun je zelf rijden over Circuit Zandvoort met Lamborghini’s, Ferrari’s, Porsche’s, McLarens, Aston Martins, Mercedes-AMG’s, Formule RP1’s en nog veel meer spectaculaire droomauto’s. Max Verstappen, eat your heart out!
Of rij als een pro in de family entertainment centra in Amsterdam en Delft. Bleekemolens Race Planet heeft de meest toonaangevende kartbanen van Nederland en ver daarbuiten. Veel gekopieerd, maar nooit geëvenaard. Welkom bij Bleekemolens Race Planet!